Montessori Sınıfı

ÇOCUKLAR MONTESSORİ SINIFINDAN NASIL ETKİLENİRLER?

Çocuklar bir Montessori sınıfında doğru materyalleri kullanarak öğrenme sürecini gerçekleştirirler. Montessori sınıfı çocuklar için içlerinde var olan potansiyeli açığa çıkarmak üzere hazırlanmış çevre demektir. Çocuk bu hazırlanmış çevre aracılığı ile içsel öğretmenine uyar, bağımsızlığını, özgüvenli, içsel disiplinini geliştirmiş bir birey olarak keyifle çalışmayı keşfeder.

MONTESSORİ SINIFINDA ÖĞRETMENİN ROLÜ NEDİR?

Sınıfda öğretmen hazırlanmış çevreyi sunan ve nasıl kullanacaklarını gösteren rehberdir.. Öncelikle çocukların dikkatini çekebilecek bir ortam hazırlar ve çocukların,  yapılan bir aktiviteden diğerine kolaylıkla geçebilmesini sağlar. Her öğrenciyle tek tek ilgilenir ve her birini en iyi şekilde gözlemler, gölemlerini not eder.  Öğrenciler bu aktiviteleri yaparken, onlara  ‘keşfetme ‘ duygusunu yaşatmak için,  arka planda kalıp onları izler.

ÖĞRENCİLERE SUNULAN ÖZGÜR ORTAM SINIFTA KARMAŞA YARATIR MI?

Montessori sınıfında öğrencilere tanınan özgürlüğün belli sınırları vardır. Öğrenci, sınıf arkadaşlarına engel olmadığı sürece bireysel olarak çalışma konusunda özgürdür. Zaten kendisinin bu kadar ilgisini çeken bir ortamda keşfetmenin tadını yaşayan bir öğrenci son derece mutludur ve başkalarını rahatsız etmekle meşgul olmaz.